Hasznos cikkek

Hálórugi! De melyik?

2017.09.17 23:24

babymandarin hálórugi

Vajon milyen vastagságú és méretű hálórugdalózó lenne gyermekem számára a megfelelő?

Rengetegszer teszitek nekem fel ezt a kérdést, így arra jutottam, megírom ezt a bejegyzést, hátha egy kis telefonszámlát és időt megspórolok Neked! ;) 

Nos egy rövidke kis szösszenetet a termékek alatt is találsz, ez most egy kicsit hosszabb lesz. 

-Melyik vastagságot válasszam?

Mai napig azt gondolom hogy,  értelmetlen megadni a szoba hőmérsékletét és ilyen-olyan táblázatot készíteni, kiindulásnak jó lehet de végső soron úgysem ez alapján döntesz. 

-Hanem???

Hanem amit oly sokszor olvasni mindenhol, itt is érvényes:

MINDEN GYEREK MÁS!

Nincs ez máshogy a hőháztartással sem, míg az én gyerekem minden nap elmondja hogy ő a hideget szereti, addig lehet hogy a te gyereked atléta+body+harisnya+polár hálórugi+3 réteg takaróban érzi jól magát UGYANAZON a hőmérsékleten. Persze, direkt voltam ilyen szélsőséges, ezzel is csak azt akartam szemléltetni hogy 22 fokban egyik gyerekre elég a dupla pamut rugink, míg másik gyerek fázik benne. 

Én azt szoktam megkérdezni az anyukáktól mennyire fázós illetve izzadós a babád? 

Emellett mennyire van hideg nálatok éjjel?

Nálunk négy féle vastagságból választhatsz:

-egy réteg pamut (ez lenne a nyári)

-két réteg pamut

-pamut+polár

-pamut+wellsoft (ez brutál meleg)

No ezek közül nekem a javaslatom így szokott össze állni:

FÁZÓS BABA+HIDEG SZOBA= polár béléses hálórugi aláöltöztetve vagy wellsoft hálórugi

FÁZÓS BABA+MELEG SZOBA= polár béléses hálórugi vagy dupla pamut aláöltöztetve

IZZADÓS BABA+HIDEG SZOBA= polár béléses hálórugi

IZZADÓS BABA+MELEG SZOBA= dupla pamut hálórugdalózó vagy egy rétegű pamut aláöltöztetve

Ha nem tudod eldönteni gyermekedől hogy fázós vagy izzadós e, vagy ő kb köztes állapot, akkor ha hideg van éjjel a szobában válassz polár bélést ha pedig meleg elég lesz a dupla pamut is. 

A polár béléses rugi nagyon meleg, szuperül tartja a hőt. Választotta már egy vesével élő gyerekének egy anyuka, én is ezt javasoltam, aggódtam hogy biztos elég meleg legyen. Néhány nappal azután, hogy átvette a hálózsákot felhívott, hogy minden szuper és hogy nagyon tetszik neki, viszont túl meleg, gyermeke leizzadt benne reggelre! :) Szóval tényleg jó meleg a polár bélés! 

Emellett a méret is sokszor szóba kerül, számtalanszor hallom, a kérdést:

-Érdemes-e eggyel nagyobbat venni? 

-Nos nem. :)

Lehet, hogy más készítőknél ez így van, viszont a mi méretezésünk elég nagy, az esetek többségében azért cseréljük (címkével, nem kimosva) mert nagyon nagy lett az eggyel nagyobb. Nálunk dupla méretek vannak, így 74-80, 86-92, 98-104, 110-116 és 120-128.

A 74-80 as kb egy éves babára javaslom ha átlagos méretű, ez a lábas hálózsák 70 cm válltól bokáig. A következő méret 86-92 lenne a kétévesek mérete, egy 80 cm válltól bokáig. A 98-104-es méret a három éveseké általában, ennek a mérete váltól bokáig 90 cm és így tovább a többi.........

A cserére bármikor lehetőséged van abban az esetben ha a hálózsák csak próbálva volt, benne vannak a címkék és nem mostad ki, mint ahogyan egy sima üzletben is. :) 

A pamut anyag nagyon finom 100% pamut ÖKO-TEX minősítéssel, bevizsgáltan károsanyag mentes. Ebből készítünk body-t és bodypólót is, kattints ide ha szeretnéd megnézni! Sőt találsz nagy méretű bodykat is nálunk! 

Ha ezek után is maradt kérdésed, ne habozz felhívni vagy írni egy e-mailt vagy akár Viberen, szeretettel válaszolok bármilyen kérdésedre! <3 Kontakt itt!

Nyugodt és átaludt éjszakákat kívánok! 

Petra

argep.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.